fbpx

FAIPARI SZOLGÁLTATÁSOK

FAIPARI SZOLGÁLTATÁSOK

 

Társaságunknál többféle faipari megmunkálást is igénybe lehet venni a faszerkezetek építésekor jelentkező szükségletek szerint.

 

A következő szolgáltatások érhetőek el:

FAANYAG GYALULÁS

Amennyiben szeretne pontos és sima felületű faanyagokat vásárolni, válassza ezt a szolgáltatást.  Társaságunk rendelkezik egy 4 fejes CNC vezérlésű automata gyaluval, ahol akár a nagy keresztmetszetű tömörfa faanyagok felületi megmunkálását is vállalni tudjuk versenyképes áron!

fakep

 

 

 

 

 

Érintő gyalulás: a gerendák méretbeállítása miatt szükséges. Ezzel a módszerrel egységesíteni tudjuk a faanyagok méreteit, amiből később faszerkezeteket gyárthatunk milliméter pontossággal. Jellemzője, hogy oldalanként 2,5mm anyagot veszünk le. Felülete sima, de a faanyagok enyhe egyeletlenségei miatt nem mindenhol egységes, így látszó felületekhez nem ajánljuk.

Látszó szerkezetek gyalulása: a simább fafelületek elérése érdekében oldalanként 5mm került gyalulásra. Egységes, szép, sima fafelületeket eredményez. Minden olyan helyre ajánljuk, ahol számít a fa esztétikai megjelenése is.

Az általunk üzemeltetett faanyag gyalulás főbb jellemzői:

pipa_tetoszerkezethez a faanyagokat egységes méretre képes beállítani
pipa_tetoszerkezethez mind a 4 oldalon egyszerre történik a megmunkálás, így a végeredmény sokkal pontosabb lesz
pipa_tetoszerkezethez a nagy teljesítményű gépnek köszönhetően a gyalult felület minősége sokkal jobb
pipa_tetoszerkezethez képesek vagyunk akár 300mm x 450mm nagy keresztmetszetű anyagokat is feldolgozni
pipa_tetoszerkezethez kedvezőbb árfekvésű, mint más gyalulási megoldások

 

FONTOS! Gyalulás esetén az eredeti méretből oldalanként 2,5mm vagy 5mm kerül gyalulásra, így a termékek méretei változnak! Kérjük a felhasználásnál ezt vegye figyelembe.

 

FAANYAG CSISZOLÁS

Rendelkezünk gép kontaktcsiszolási szolgáltatással, melyet abban az esetben ajánlunk, ha a faanyag felületét különösen simára kell kialakítani (pl. közeli látszó felületek, lépcsőfokok, asztalok, padok vagy olyan farészek, amiket tapintanak, stb) A faanyag csiszolás egy másodlagos eljárás, melyet minden esetben meg kell előzzön a faanyag gyalulása. A csiszolás során a meggyalult felületeket finomítjuk tovább a kívánt szint eléréséig.

 

FAANYAG ÖREGBÍTÉS

Választhatja ezt az eljárást, ha ANTIKOLT felületet szeretne. Ezzel az új gépi faanyag öregbítés eljárással képesek vagyunk olyan felületet létrehozni, mintha a faanyag már régi lenne. Különösen kedvelt ez a fajta felületképzés belső látszó gerendázatoknál, teraszoknál, kerti kiülőknél, stb. Az antikolt felületet úgy érjük el, hogy a faanyag lágy pásztáit keféljük ki, míg a kemény részek megmaradnak. A faanyag öregbítés előtt a faanyag gyalulás nem javasolt, ugyanis ilyenkor a felület bekeményedik, és emiatt az antikolt hatás csökkenhet. Tehát faanyag öregbítés esetén a faanyagok valóságos keresztmetszeteivel kell számolni, az antikolási eljárás nem okoz méretveszteséget.

 

Ajánlatkérés

  • Kérjen ajánlatot!

    Kérjen ajánlatot és mi egy napon belül válaszolunk, Szakértő kollégiánk készséggel segíteni fognak Önnek és válaszolnak felmerülő kérdéseire.

  • Dobd a fájlt ide, vagy
Facebook
Youtube
Katalógus
Tégla