fbpx

Segítünk, ahol tudunk

2022.12.20.

Elképesztően nagy a választék. Mit tegyek?

Tegyük fel, hogy olyan dologban kell döntenem, amihez nem értek és azt sem tudom hol álljak neki. Az egyik legfontosabb lépés, hogy segítséget kérek, kivitelezőtől, szakkereskedéstől vagy akár attól is aki már túl van egy tető felújításán. Sok okos dolgot hallhatunk tőlük.

Nem csak az alapcserép m2 ára számít, egyben kell nézni a költségeket!

Az tény, hogy a különböző fedőanyagokat akkor tudjuk korrektül párhuzamba állítani, ha azok m2 árát hasonlítjuk össze, mivel egyes fedőanyagok 10 db/m2, mások 8,8 db/m2 (és így tovább) szükséglettel számolandók. Azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy egy tető nem csak alapcserépből áll. Vagyis ez az összehasonlítás arra elegendő, hogy nagyságrendileg be tudjuk helyezni az áhított fedőanyagot a költségvetésünkbe.

Most már a tetőnek is lélegeznie kell?

Ahogy az idő múlásával változnak a technológia megoldások, ezzel az ütemmel kell lépést tartani minden kis apró részletében az épületnek is. Hiszen gondoljunk csak bele egy egyszerű példával, ha az egész ruházatunk téli: téli kabát, vastag zokni, meleg nadrág, de a lábunkon strandpapucs van, akkor hiába a védelem a hideg ellen, a ruházatunk csak annyit véd, mint a leggyengébb alkotórész.

A Profi Tető mindig fontosnak tartotta, hogy segítsen azoknak, akiknek szükségük van rá. Amikor a Kaposvári Center Lions Club megkeresett bennünket azzal, hogy a Borostyánvirág Alapítvány Anyaotthonában megsüllyedt és sérült a térburkolat egy része, azonnal tudtunk, hogy ez számunkra testhezálló feladat. Az anyaotthon számára biztosítottuk a felhasznált anyagokat és kollégáink elvégezték a javításokat is.

A folyamat első lépése volt felmérni a helyszínt, ekkor kiderült mekkora területet kell javítani. 

A javítás azzal kezdődött, hogy egy megsüllyedt betonkoszorúra kellett egy új réteg betont húzni, ezután következett az esővíz elvezető és térburkolat alapjának javítása.

Az utolsó lépés a térkő cseréje és pótlása volt, ennek végeztével újra lehetett használni a biztonságossá vált udvart. Külön öröm számunkra, hogy még karácsony előtt elkészültünk a javítási munkálatokkal.

Borostyán Virág anyaotthon

Borostyán Virág anyaotthon

Borostyán Virág anyaotthon

Borostyán Virág anyaotthon

   

 

Írj nekünk!

Név*
Adatkezelési hozzájárulás*