fbpx

Faipari szolgáltatások

Tárolás, faanyagvédelem, megmunkálás a minőség, és hosszú távú megoldások jegyében

IDŐJÁRÁSVÉDETT FAANYAGOK KÜLÖN FELÁR NÉLKÜL

A minősített fűrészüzemekből származó faanyagok tárolására saját fejlesztésű raktározási eljárást vezettünk be, ahol az épületfát az időjárás károsító hatásaitól mentesen tudjuk tárolni, biztosítva ezzel az elérhető egyik legjobb alapanyag minőséget és a faanyagok egyenletes száradását

Miért nélkülözhetetlen a fedett tárolás?

FAANYAGVÉDELEM GENERÁCIÓKON KERESZTÜL

Minden tetőbe újonnan beépített faszerkezetet impregnálni kell. A kabinos impregnálás lényege, hogy a megfelelő védőszerből csak azt a mennyiséget kell megvásárolni, ami a védendő faanyaghoz kell, melyet a berendezés tartályába öntünk. A gerendákat egyenként toljuk be a kabinba, ahol nagy nyomású szórással megtörténik a védőszer fa felületre való felhordása, majd az automata továbbító rendszer kitolja a kész, impregnált fát.
Az újonnan beépített faszerkezetek kötelező faanyagvédelmét a 253/1997 Kr. (OTÉK) rendelet írja elő. A fa kivágásának pillanatától a faanyag állaga különböző sebességgel, de folyamatosan romlik. A faanyagot a természet termeli, és mint ilyen, az anyagkörforgalom fontos része. Ez azt jelenti, hogy a természetben jelen vannak a lebontást végzők is. A faanyagvédelem feladata tehát ennek a lebontási folyamatnak a megakadályozása, késleltetése.

Milyen előnyei vannak a kabinos impregnálásnak?

Hasonlítsuk össze más kezelési eljárásokkal:

Permetezés

a vegyszert a felületre permetezik

Pozitívumok

A szerkezet elkészítése után a végleges felületet kezelik

Negatívumok

Egészségtelen a munkát elvégző személyre nézve, a felvitt szer mennyisége csekély, nagy a pontatlan munka kockázata, nem ellenőrizhető, nem műbizonylatolható.

Áztatás hagyományos módon

a vegyszert egy arra rendszeresített áztatókádban kézi mártogatással viszik fel a felületre

Pozitívumok

A szer a fafelület minden részébe be tud hatolni

Negatívumok

A kézi mártogatás nehézkes és a felvitt vegyszer mennyisége változó. (attól függ, mennyi ideig hagyták a kádban)

Túlnyomásos telítés

a vegyszert túlnyomás segítségével a fa belsejébe juttatják

Pozitívumok

Óriási hatásfok, extra védelem

Negatívumok

Magas eljárási költség

FAANYAG MEGMUNKÁLÁS

Amennyiben szeretnél pontos és sima felületű faanyagokat vásárolni, válaszd ezt a szolgáltatást. Társaságunk rendelkezik egy 4 fejes CNC vezérlésű automata gyaluval, ahol akár a nagy keresztmetszetű tömörfa faanyagok felületi megmunkálását is vállalni tudjuk versenyképes áron!

Kétféle gyalulást alkalmazunk

Érintő gyalulás

A gerendák méretbeállítása miatt szükséges. Ezzel a módszerrel egységesíteni tudjuk a faanyagok méreteit, amiből később faszerkezeteket gyárthatunk milliméter pontossággal. Jellemzője, hogy oldalanként 2,5mm anyagot veszünk le. Felülete sima, de a faanyagok enyhe egyeletlenségei miatt nem mindenhol egységes, így látszó felületekhez nem ajánljuk.

Látszó szerkezetek gyalulása

A simább fafelületek elérése érdekében oldalanként 5mm került gyalulásra. Egységes, szép, sima fafelületeket eredményez. Minden olyan helyre ajánljuk, ahol számít a fa esztétikai megjelenése is.
FONTOS! Gyalulás esetén az eredeti méretből oldalanként 2,5mm vagy 5mm kerül gyalulásra, így a termékek méretei változnak!
Kérjük a felhasználásnál ezt vedd figyelembe.

Az általunk üzemeltetett faanyag gyalulás főbb jellemzői:

Magyarország legnagyobb tetőgyártó kapacitásával rendelkezünk! Olaszországból érkezett 2db robottechnológiával rendelkező CNC ácsszabász gépünkkel csaknem megháromszoroztuk gyártási kapacitásunkat 2022-ben, ezzel az ország legnagyobb tetőszerkezet gyártójává nőttük ki magunkat.

Kérj árajánlatot!

A (*)-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*
Kivitelezés helye*
Max. file size: 32 MB.
Adatkezelési tájékoztató

Kedves vásárlók!

Telephelyünk 2023.09.29-én és 30-án egész nap, 10.02-án 13:00-ig zárva tart.

Nyitás 10.02-án hétfőn 13:00.

Köszönjük a megértést!